In this section

Timber Design Awards

The Beach Barn

The Beach Barn is a perfect expression of the context for which it is designed.

The Beach Barn is a perfect expression of the context for which it is designed.
Referencing the beautiful New Zealand coastal landscape, it incorporates a number of innovative sustainability features, and maximises wellbeing in its use of space and combined living areas.
In respect for the coastal environment, the Beach Barn is engineered to stand strong against the elements – a home built for safety and durability. And best of all, it is delivered to you quickly – using our unique, swift-build system.

Enter the Beach Barn to begin your study in light, texture and space. The Beach Barn makes clever use of horizontal and vertical space to provide a living experience that is second to-none: flooded by natural light, the double-height ceiling of our living space will see your senses expand.
A Welhaus Beach Barn allows for smart living.  Our combined spaces for cooking, dining and living
bring social functions together; while intelligent design of bedrooms, studies and storage spaces maximises the use of your home.
Our striking exterior colour schemes showcase the best of sustainably-grown New Zealand timber,
with tones echoing the coastal landscape, and the native flora and fauna that surrounds it. Inside
your Welhaus, be cocooned in the warmth of wood, interspersed with light, whitewashed spaces to lift your spirits.
Speak to Welhaus about how we can custom-design a colour palette to suit your needs, and reflect the beauty of your own natural environment.